fbpx

Groklinikken 30 år

Etter et år i Lillestrøm og kontakt med tåken i Oslo sentrum som ikke forsvant utover dagen på grunn av lite tiltagende vind, vendte jeg nesen hjemover til friskere luft. Ikke hadde jeg tenkt at det friske klimaet skulle være en av årsakene til hjemlengselen. Mine foreldre var overlykkelige, – noe jeg den gang ikke skjønte. De eide et hus i Skåregaten, der en av leiligheten stod tom. Denne ble pusset opp, mens jeg ukependlet. Flyttet med en Opel Kadett hver helg den sommeren. Litt av et syn da jeg med fullpakket bil hadde både sykkel og surfebrett på taket.

Navnet ble Haugaland Fysioterapi, en solopraksis på 100kvm, 4 benker, og stor treningssal med mye treningsutstyr. Min far sa alltid: «På sikt kan det komme vel med». Tanken var å fortsette min karriere som idrettsfysioterapeut som jeg hadde begynt på i Lillestrøm. Slik ble det ikke. Uten faste inntekter, og en del markedsføring,  begynte jeg å få pasienter.  Smått om senn ble det noe igjen til meg ogs når utgiftene var betalt. Det var nok flere som var engstelig for ikke å få pengene for varene som jeg hadde kjøpt. Som en gang til min fortvilelse syersken som hadde sydd gardinene kom på døren fredag ettermiddag etter at jeg hadde avsluttet den siste pasienten og jeg hadde kr 400,- De gikk rett i søm!

Etter en stund opplevde jeg at pasientene ble bra, – de avsluttet, – men kom tilbake. Jeg ble frustrert. Hva var det som gjorde dette? Slik ble min nysgjerrighet vekket for psykomotorisk behandling. En helhetlig behandling som ser menneske som en helhet, fysisk og psykisk. Etter endt eksamen i 1992, der jeg ikke lenger hadde bruk for treningsutstyret og 4 benker, ble det solgt, pent brukt, til en fysioterapeut på Lillehammer, og jeg flyttet praksisen hjem i kjelleren for en periode til 1997.

Senere tok jeg eksamen innen Basal kroppskjennskap. En helhetlig metode som fremmer helse og personlig vekst. Denne metoden hadde et verktøy som var lett å formidle videre slik at pasientene kunne lettere øve hjemm på egenhånd og samtidig ha et verktøy ved avsluttet behandling.

DSC0090.JPG

Fremdelse er jeg nysgjerrig på faget og jeg var så heldig å bli invitert inn i den Internasjonale Lærergruppen for Basal Kroppskjennskap i 2007 og tok Lærereksamen i 2013. Gruppen arbeider med forskning og ivaretagelse av metoden, – og her får jeg dekket mitt behov for ny viten.

Skippergt 14, 3 etasje stod for tur. Kontorfellesskap sammen med Kiropraktorklinikken og et stort behandlingsrom som jeg kunne drive grupper i med metoden Basal Kroppskjennskap. Her er jeg fremdeles i dag, og nyter utsikten hver dag over Grytå, samtidig som jeg begynner på mitt 31 år som privatpraktiserende fysioterapeut i Groklinikken, – ja jeg måtte døpe den om siden jeg arbeider for å fremme helse og personlig vekst hos mennesker som kommer for å lære mer om sin egen kropp og sammenhengen til egne emosjoner.