fbpx

Hybelliv – for en uke

Min første opplevelse som Airbnb gjest var når mine 2 sønner skulle på treningsleir, Ollerup camp. For et år siden  registrerte jeg meg inn som medlem i Airbnb, og lenge hadde jeg sett på om jeg skulle bestille. Utrolig hva som holder en tilbake? Alltid det ukjente, det uforutsigbare.

Nedover Danmark bar det og til en adresse, – til et hus der nøkkelen skulle ligge i trappen opp til vårt rom. Entusiasmen når vi så beliggenheten. Wow, noe vi bare hadde drømt om. 

 Tett ved den danske kyst. Sandstrand, og en hage full av roser og frukttrær. Båten duppende på enden av piren. Tenk å bo slik!!!!

Vi parkerte bilen, lukket forsiktig på døren i det tomme huset, fant nøkkelen i trappen og snek oss musestille opp trappen som om vi ikke skulle forstyrre noen, selv om vi visste at det ikke var noen hjemme.

Herlig, – et stort rom med en dobbeltseng til å krype opp i. Kokeplaten, det lille kjøleskapet, kaffekanne og vannkoker. All inklusiv. Bad deles med husvert. Jeg var tilbake på hybel, og hybelliv. Følelsen av å være gjest i et fremmed hus, og ikke helt vite spillereglene.


Husverten som lever sitt liv uforstyrret av oss ovenpå. Å ta inn andres liv uten å ville det kan være ydmykende, og interessant. Variablelt og  invaderende til andres liv.

Ok for en uke, – men jeg er glad jeg ikke er student og lever permanent i dette. Alt til sin tid, – men godt med backflash til en svunnen tid. Det er da man setter pris på hva man har.

IMG_1833

 

Hva med deg? Noen Airbnb opplevelser i år?