fbpx

Island, – blant tusser og troll.

Jeg har alltid hatt et drag mot det golde og kalde i naturen og det røffe klimaet. Island har stått på ønskelisten i snart 30 år. Den gang fikk jeg jobb på Reykjavik universitetssykehus. Dessverre gav lønningne den gang så liten uttelling at jeg ikke ville ha mulighet til å dekke et månedlig avdrag på studietlånet på kr. 500,-

I år ble lærermøtet i den internasjonale lærergruppen i Basal Kroppskjennskap avholdt på Island.

Med det samme jeg lander på flyplassen får jeg en følelse av ekslusivitet. Estetisk utforming av flyplassen. På bussen tenker jeg: Hvorfor har jeg ikke reist hit før? Det kjennes som om jeg har savnet dette landet uten å ha vært her.

L1010701

Det golde landskapet mot den knallblå himmelen gir meg med ett en forståelse og innsikt i jordens indre kraft som er kommet til overflaten.

L1010704

Den klare natten, den klare luften. Ja den er klarere, friskere enn vestlandsluften. Det er et drag av fukt, kulde og renhet i den.

L1010714

De klare fargene i natur og på hus. Skarpheten og kontrastene.

L1010764

L1010923

Og her kan man forstå hvorfor islendingene har fått en livlig fantasi om tusser og troll.

L1090410

En hel uke med bare sol og varme. Islendingene selv opplever dette som en sjeldenhet.

L1010739

Ja Island var som å komme hjem, et sentralt punkt i mitt liv

L1010816

Innsikt gir utsyn

Innsikt gir utsyn

L1010862

Norsk Institutt for Basal Kroppskjennskap