fbpx

Nærvær – integrert tilstedeværelse for å mestre utfordringer.

En spesiell uke står for døren når jeg denne gangen kommer på den årlige seminaruken i Lærergruppen i Basal Kroppskjennskap. Jeg skal undervise mine kollegaer. Jeg kjenner jeg gruer. Sist uke var jeg med barna på Camp Ollerup, og en av stasjonene var FOKUSTRENING. Jeg lot meg inspirere, jeg lot meg fascinere over hvordan man bygger opp fokus, nærvær og tilstedeværelse for å nå et mål.

IMG_3266.JPG

Mitt fokus den uken ble en forberedelse på på denne uken. Bevegelse hver dag med fokus på min egen beveglighet styrke og spenst. Hva gjorde jeg?
Hver morgen var jeg ute på en løpetur.
Men ikke bare for å løpe. Snarere å ta inn hvordan jeg beveget meg.
Fokus: Innenfra og ut.
Samtidig hadde jeg med meg kamera og tok en del bilder som gav meg en opplevelse. Fokus: Utenfra og inn.
Oppmerksomhet gjennom sansene gir meg nærvær til meg selv og tilstedeværelse her og nå. Med det fokuset kan jeg by på min kunnskap som er integrert i meg. Fra det fokus byr jeg på ekthet.

IMG_3386.JPG

IMG_3391.JPG

IMG_3395.JPG

Når vi møtes og har hatt den første felles meditasjonen kjenner jeg at jeg er godt forankret i meg selv. Nå blir det spennende hvem som kommer i min gruppe. Den store lærergruppen skal deles i to, og jeg skal lede den ene av de to gruppene.

Hvordan forbereder du deg til store utfordringer i livet?

L1080328.JPG