fbpx

Tilbake til hverdagen- tilbake til rytmen

Så er det tid for å vende tilbake til det som gir stabilitet. I dag på vei til Bergen der jeg skal møte en Forever forhandler. Å sitte på Kystbussen og kjenne at sjåføren tar ansvar for at jeg kommer fram er en lykke jeg kan fryde meg over.
En av passasjerene har tatt fram gitaren og spiller rolig musikk som supplerer min glede.

L1080463.JPG
Når skoleklær er ordnet og alt er forberedt til å starte høsten, ja da er jeg i gang. Selv om jeg vet at det blir en travel høst, kjenner jeg at jeg kan glede meg over arbeidet og utfordringene.
Både lørdag og søndag gir jeg meg tid til å være ute inaturen. Det gir meg påfyll, og jeg tenker at dette er noe som jeg må prioritere. Det er så lett å sette til side det som gjør godt for en selv! Hvorfor er dette alltid så vanskelig? Jeg tenker det har noe med å bagatellisere seg selv, ta seg selv alvorlig. Helse kommer ikke av seg selv. God helse er noe en må arbeide for å opprettholde. Man kan ikke hvile seg til god helse, og man får heller ikke bedre helse av å overdrive fysisk aktivitet. Men en time om dagen til seg selv er viktig.

L1080469.JPG
For noen kommer hverdagen litt for brått. En del timeavbestillinger blir det og «lommer» for meg. Tricky, men jeg velger å la det passere, – ikke la det få feste seg. Men jeg kan ikke dy meg å tenke at dette er stor samfunnsmessig sløsing av helsepersonell sin tid. En del av ventelistetiden er faktisk den enkelte borger ansvarlig for når timer ikke blir benyttet.

L1080503-0.JPG
Jeg tror jeg har vært heldig som har hatt en god helse, men jeg ser også at det har hatt en sammenheng mellom kosthold og fysisk aktivitet. Det viktigste jeg allikevel har lært er å være nærværende tilstede i hverdagen. Ta mitt ansvar for mine oppgaver, og ansvarliggjøre andre deres oppgaver. Slik får jeg balanse mellom mine oppgaver og hva andre skal gjøre.

L1080512-0.JPG
For en tid tilbake begynte jeg å drikke Forever Aloe Vera. Plutselig forsvant den oppblåste magen. Jeg hadde hatt dette i årevis, men hadde avfunnet meg med at det var noe jeg hadde og måtte leve med. Jeg. Ble mer opplagt g opplevde at jeg har mer energi. I dag er dette et daglig tilskudd som jeg tar for å forebygge min helse. En ny rytme måtte innarbeides. Det tok litt tid, men med hjelp oppmerksomt nærvær ble rytmen innarbeidet.

Hvordan innarbeidet du nye den rytmen?

Jeg er takknemlig dersom du deler denne bloggen.