fbpx
logo

Tilknytning, – en valp kommer inn i en familie

Et valpekull blir født. Det viktigste etter fødselen er at valpene kommer i kontakt med moren og får begynne å die. En dobbel betydning. Tilknytning og næring. Tilknytningen må være der umiddelbart. Da går det lettest. Hundemoren aksepterer valpen som sin. En tidllig tilknytning er nødvendig for at dette skal gå bra. Avvisning fra hundemoren kan være katastrofal og i værste fall ende med døden.

IMG_3761

Snart begynner valpene å spise samme mat som mor. Aksepten for at ungene tar maten kan være variabel. Min tanke er om tilknytningen er fullstendig aksepterer hundemoren mer fra valpene.

IMG_3747

Etter 8 uker er valpene leveringsklare, dvs at nye eiere kan få overta. Her vil jeg fortelle litt om hvordan vi gjorde det. Vi ønsket at hunden skulle ligge i bur, at den skulle ha en fast plass som hun kunne søke ro når hun hadde behov. En av oss voksne lå utenfor buret 3 netter. Troya var med på jobb de første 6 måneden før hun lå alene hjemme. Hun fikk rangereing nederst på rangstigen. Fikk mat etter at vi var ferdige å spise, gikk ut og inn døren sist, – men vi var alltid oppmerksomme på å gi henne positiv tilbakemelding, oppmuntret henne.

L1000250

IMGP4184

IMG_1651

I dag er Troya en 4 årig «engelsk dame» som har en sterk tilknytning til sin nye famile takket være disse enkle rådene som måtte repeteres ofte. Dette er spesielt viktig at det blir forutsigbarhet i hverdagen.

Jeg tenker at denne tilknytningen er like viktig for oss mennesker som for dyrene. Har du tenkt på det? Hva tenker du om tilknytning til dine barn?

Fint om du deler dette med vennene dine 🙂