fbpx

Utfordre seg selv, – en spennende prosess om mestring

Når man skal være tilstedeværende 4 dager i strekk, er det viktig å finne sine egne inspirasjons- og energigivende kilder. Jeg søker gjerne stillheten, å være alene for å rette oppmerksomheten innover. Denne gangen gjelder det å lede den internasjonale lærergruppen i Basal Kroppskjennskap, mine egne kollegaer. Jeg ble utdannet lærer for 1,5 år siden, og skal lede lærere som har vært mine veiledere gjennom utdanningen. Jeg føler jeg skal inn i løvens hule.

IMG_3515.JPG

IMG_3524.JPG

Naturen gir meg påfyll. Her på Sundsgården folkehøyskole i Helsingborg der den internasjonale lærergruppen i Basal Kroppskjennskap har sine årlige seminar har vi mulighet til å vandre langs stranden. De siste dagene har rester av de tidlige høststormene kommet inn over kysten her og har skapt en del uro i sjøen, men det kan også gi en uro innover med det stadige suset som man blir omringet av.

L1080428.JPG

4 dager med total oppmerksomhet når jeg skal lede min egen gruppe i Basal Kroppskjennskap. Tilstedeværelse hele tiden kan være en utfordring.
Jeg tar en løpetur og en dukkert i sjøen hver morgen før meditasjonen som begynner kl 07.15. Herlig, jeg føler meg frisk og opplagt. Når jeg starter dagens øvelsespass sammen med min svenske kollega Cajsa føler jeg meg rolig og nærværende. I lunchpausen blir det en dukkert i sjøen igjen og nye forberedende samtaler med Cajsa. Vi har en god kommunikasjon og ledelsen av gruppen preges av ro og nærvær.

L1080399.JPG

Cajsa er erfaren leder. Det oppleves trygt og godt å lede gruppen sammen med henne. Jeg gir for å lære bort, men jeg får også tilbake fra gruppen som deler sine opplevelser med å gjøre øvelsene.
Hver dag avsluttes med en times Tai chi øving før avsluttende meditasjon. Dagen avsluttes kl 21.00. Lange dager, men gode dager. Tenkte at jeg ville være sliten, men føler meg heller opplagt og veldig inspirert for høsten som kommer. Det har vært en uke med opplevelse av mestring. Herlig følelse.

DSC_0552.JPG

Den internasjonale lærergruppen i Basal Kroppskjennskap. Vi er ca 30 lærere og lærerkandidater fra 11 nasjoner. Stadig flere land kommer til. Siste nye land er Tyrkia.

IMG_0885.JPG

Hvordan forbereder du deg til større utfordringer?

Jeg setter pris på om du vil dele denne bloggen.